Betöltés...

Facebook

Facebook oldal hírei

Megjelent: 2019.07.15. - 12:31:51

Hunyadi Rend

Kárpát Expressz - Motorosk jótékonysági túrája Kárpátalján 2019.07.14. ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.07.11. - 11:41:33

Hunyadi Rend

Tisztelt Olvasóim!

Nagy megtiszteltetésként ért, hogy a Duna World televízió műsorra tűzte a Kárpát-haza Őrei című videóriport-sorozatunk 13 epizódját.
Kérem, tájékozódjanak az alábbi táblázatból, hogy az általam megszólított kiváló, magyar-lelkű emberek értékes gondolataival a televízió képernyőjén is találkozhassanak!
Valamint tisztelettel kérem, aki teheti, ossza meg ezt a táblázatot, hogy minél több érdeklődőt elérhessünk!

Köszönettel,
Zana Diána
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.07.11. - 07:21:37

Hunyadi Rend

Csaba testvér Benneteket is vár! 🙂
Déva túra, 2019.09.14.! https://youtube.com/watch/…
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.06.16. - 11:04:49

Hunyadi Rend

FIGYELEM! HAMAROSAN ISMÉT DÉVA TÚRA! Osztani lehet! 🙂

Csaba Testvérrel június 15-én szombaton beszélgettünk a Déva túráról a Könyvhéten, szeretettel várnak minket.

Mi motorosok szeptember 14-én, szombaton találkozunk a határ előtt, itteni idő szerint reggel héttől.
Dévára kora délután érkezünk. Kicsit együtt lennénk a templomban, találkoznánk Csaba Testvér segítségével Jézussal, aztán motorozgatnánk a gyerekekkel körbe-körbe.
Jó lenne, ha este árverezhetnénk néhány tárgyat az “egy tank benzin ára” adományunk mellé, ha lehetne egy kis zene, amire ugrálnánk, talán működne a pincében a presszó…, végül alhatnánk a kastélyban és annak kertjében sátrazhatnánk is, előre meghatározott összeg fejében, ahogy régen.

Részletek később.
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.06.08. - 13:28:42

Hunyadi Rend

borítóképe ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.06.06. - 14:13:40

Hunyadi Rend

EZEN A NAPON... 1446. június 6-án (más források szerint 5-én) 573 esztendeje, hogy a pesti országgyűlésen a Rendek kormányzóvá választották Hunyadi Jánost, erdélyi vajdát.

– Szeszini kesz! Hunyadi gelijor! (Hallgass el! Hunyadi jön!) – riogatták hajdan a török édesanyák rakoncátlan gyermekeiket, legalábbis a legenda és Gárdonyi Géza szerint. És ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam ezt az állítást?

Mindez csak azért jutott eszembe, mert most 572 éve, 1446 június 5.-én választották Magyarország kormányzójává Hunyadi Jánost. Ezt a pozíciót – rajta kívül – még ketten töltötték be a magyar történelem során: Kossuth Lajos és Horthy Miklós. Elég illusztris névsor, bármilyen legyen is róluk az utókor ítélete.

Nem vagyok a történelemnek akkora tudora, hogy mélyenszántó elemzést írhassak Hunyadi életéről, kormányzóságáról, megteszik ezt helyettem nálam tudósabb emberek. Engem a „Hunyadiság” ragadott meg. Hogyan lesz egy „szerény és csekély állapotú” Havasalföldi fiúból Magyarország legfőbb közjogi méltósága? Már – természetesen – az aktuális királyon kívül. Hogyan lesz valakiből legenda, akinek a nevét évszázadok múltán is tisztelettel és szeretettel emlegetik?

Felemelkedéséhez, kétségbevonhatatlan tehetségén kívül, kellett az is, hogy jókor legyen jó helyen és élni tudjon az Isten, a sors által felajánlott lehetőséggel. És még valami. Belátás. Az adott kor viszonyainak ismerete.

Nem volt ő szent – még akkor sem, ha magyarság mindmáig úgy tiszteli -, maga felé hajlott a keze és szorgosan dolgozott a saját, családja és szövetségesei gyarapodásán. De valamit világosan látott: igazán hatalmassá és gazdaggá csak egy hatalmas és gazdag országban válhat. Meg is tett mindent, hogy Magyarország naggyá legyen. Hogy a nemzet naggyá legyen.

Voltak vesztes csatái is. Kinek nincsenek? Régi labdarúgó bölcsesség: nem lehet mindig, minden meccset megnyerni. De minden vereség után talpra lehet állni, újra lehet kezdeni és még szebb lesz a következő győzelem.

A nándorfehérvári diadal után hunyt el, az ostrom után kitört pestisjárvány következtében. De fiát, Mátyást királlyá választották. Egy diadal, egy vereség – alulmaradt a betegséggel vívott harcban – s egy újabb győzelem. Bár ehhez a győzelemhez kétségkívül az is kellett – Hunyadi János legendáján, hogy mai szóval mondjam: „brendjén” kívül -, hogy Szilágyi Mihály – Hunyadi János sógora, Mátyás nagybátyja – néhány ezer, véletlenül arra járó lovasával finom nyomást fejtsen ki a királyválasztókra. Hja, kérem, ilyen a politika. Meg a demokratikus választások. Biztos lehetett volna tisztességesebben is csinálni - bár ez a királyválasztó főurak ismeretében igencsak kétséges -, de akkor nem túl valószínű, hogy bekövetkezik a magyar történelem tán legfényesebb korszaka, Mátyás uralkodása. Azt meg kár lett volna kihagyni… Marhagazdagéknál is az mondás járja: „Csak azt ne kérdezze meg senki, hogy szereztem az első milliót…”.

Hunyadi János sem emlékműnek született. Csak embernek. Egy rendkívüli és kiváló embernek, akinek emlékezete mindaddig fennmarad, míg élnek magyarul beszélő emberek ezen a földön.

A végére még valami: a közhiedelemmel ellentétben, déli harangszó nem a nándorfehérvári győzelem emlékére szól. Az már a győzelem kivívása előtt egy hónappal elrendelte a pápa. Azt viszont kevesen tudják, hogy az „Urunk színeváltozása” ünnepet a nándorfehérvári diadal emlékére vezette be III. Kallixtusz pápa a katolikus egyházban.

Gyóni Péter

(Források: Gárdonyi Géza – Egri csillagok; Wikipédia)
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.05.16. - 10:08:32

Hunyadi Rend

DÉLELŐTT - XIII. Ecsédi motoros búcsú - Machovits László ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.05.15. - 11:45:28

Hunyadi Rend

Ismerős Arcok - Nélküled (szimfonikus változat - 2019.) - Hivatalos videoklip ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.05.11. - 21:28:40

Hunyadi Rend

VIHARTÉPTE ZÁSZLAINK

Napokon belül nyomdába kerül az új Hunyadi-kötet! A tervezett megjelenés: 2019. június 13. - Vagyis Könyvhétre már kapható lesz a 10. rész. Fontos tudnivaló: Ez NEM a sorozat befejező kötete! A Hunyadi János életét feldolgozó monumentális széria újabb részekből áll még - erről hamarosan olvashatnak itt bővebben.

ismertető:

A Magyar Királyságra vészterhes árnyékként telepedő török fenyegetést Hunyadi János kormányzó egy végső, mindent eldöntő hadjárattal igyekszik elhárítani. Seregeit összegyűjtve nagyszabású haditerv alapján tör előre a Balkán irányába. Célja a görög Szaloniki elfoglalásával egy jelentős magyar hadikikötő létesítése az Égei-tengeren, hogy a jövőben onnan indulhassanak a közös, európai felszabadító hadjáratok.

Terve azonban kudarcot vall a szerb despota, Brankovics György árulása miatt. A magyar csapatok nem érik el a szövetséges albán hadak vonalait, így reménytelen ütközetre kényszerülnek II. Murád szultán elsöprő túlerőben lévő török seregével. Hunyadira pályafutása eddigi legnehezebb csatája vár. Három éjjel, s három nap talpig fegyverben kell állniuk a sarat; hiszen a középkor alkonyának egyik legvéresebb ütközetében nem csak Magyarország, de az egész keresztény Európa jövője a tét.

Mindeközben a Hunyadi-ellenes erők a hátországban is újra szervezkedni kezdenek. Cillei Ulrik gróf a Felső-Magyarországot dúló cseh huszitákat és minden hájjal megkent vezérüket, Jan Giskrát veszi rá, hogy kezdjék újra fosztogatni, pusztítani a védtelen magyar vármegyéket. Hunyadi János kormányzóságának legnagyobb válságát éli meg ezekben a hetekben. Csapatai élet-halál küzdelmet vívnak a török világhatalommal Rigómező síkján, a szerbek és az oláhok árulása, valamint a bárói ligák ármánykodása és a Nyugat érdektelensége miatt egyre reménytelenebb helyzetbe kerülve…

A válság legsötétebb óráiban, amikor Hunyadi vihartépte zászlai aláhanyatlanak, kiderül, hogy a nemzet támogatása elegendő-e ahhoz, hogy a kormányzó folytathassa harcát…
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.05.09. - 10:38:10

Hunyadi Rend

Istennek hála ma bemutathattam kedves gyerekeinket Ferenc pápának!! Nagy nap ez a Szent Ferenc Alapítvány életében!! Hála és köszönet mindenkinek a segítségért, Csaba t, ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.04.18. - 08:53:03

Hunyadi Rend

Béla Pálffy szervezi a gyűjtést. Kérjük, akik megtehetik segítsenek. ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.04.12. - 12:59:24

Hunyadi Rend

"Hol a szabadság, ott van a haza."

Április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja.
A képen látható, 2014-ben felavatott, Györfi Sándor szobrász- és éremművész által készített szobor szülőfalumban, a Békés megyei Medgyesegyházán állít emléket a Gútáról odatelepített felvidéki családoknak.
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.03.27. - 10:46:04

Hunyadi Rend

Ideje megjáratni végre a vasakat... 🙂😅😍 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.03.24. - 16:32:41

Hunyadi Rend

Gratulálunk Hun Attilának! 👞 🏆 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.03.10. - 10:55:30

Hunyadi Rend

Kérjünk ismét együtt áldást Hazánk sorsának jobbrafordulásáért! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.03.10. - 10:31:16

Hunyadi Rend

Kedves Barátaim!

Az íj ára már 500 ezer Ft!
Igen már 500 000 Ft-on áll a legendás Széchenyi íj licitára!
Aki pusztán ennek az írásnak a megosztásával tud segíteni, már az is nagy boldogság részemre, az tegye meg azért, hogy ennek a licitálásnak lehetősége, híre elérjen ahhoz az emberhez, akinek még ennél az 500 000 Ft-nál is több pénze van ennek az íjnak megvásárlására azért, hogy beteg gyermekeken segítsen úgy ,hogy közben egy győztes, legyőzhetetlen íjamat kapja meg valójában!
Egy ritkaság ,egy ereklye, amiből csak egy van a világon!
Az íj Hajdúnánáson készült és Törökországban győzedelmeskedett!, Egy íj mindenek felett!Ez az íj volt segítségére a Farkasoknak, Mónusné Ruszin Annának, Prokaj Kiarának és Mónus Lászlónak 8 világbajnoki aranyérem megszerzésében is!
Megvásárolható 2019 március-15-ig,hogy segítsen beteg gyerekeket!
Egy győztes íjam most a Széchenyi Család segítségével a Budai Gyermekkórház Epilepszia- Neurológiai Szakambulancia beteg gyermekeiért harcol a versenyek világa után is !
https://pinteraukcioshaz.hu/szechenyi-ij

"A Gróf Széchenyi Család Alapítvány közreműködésével jótékonysági online aukciót indult, melynek keretében Mónus József íjász egykori legendás belövő íját, a Széchenyi névre keresztelt íjat bocsátjuk aukcióra.
Az aukción indított íj elárverezéséből befolyt összeget az alapítvány a Budai Gyermekkórház Epilepszia- Neurológiai Szakambulancia javára ajánlja fel, mellyel különféle vizsgálati eszközök beszerzését és a mindennapi betegellátás nélkülözhetetlen gyógyászati anyagainak megvásárlását támogatja.
A Széchenyi-íjat az alapítvány elnöke, Széchenyi Tímea és Mónus József adja át a Magyar Nemzeti Múzeumban március 20-kán, 10 órától rendezett ünnepély keretében a nyertes licitálónak.

Az íjat Mónus József saját kezűleg, a török hódoltság idején, a végvári harcok során használt íjak mintájára készítette. A fegyver karjai bambuszból és üveglemezből, míg a szarvak és a markolat kőrisből készültek. Az íjat Varga Tibor festőművész motívumai díszítik.

Mónus József többszörös világrekorder távlövő íjász a Széchenyi-íjjal 2017-ben Törökországban, Kahramanmarasban a több mint hétszáz versenyző részvételével rendezett versenyen minden kategóriában győzött.
Az íj a továbbiakban lövésre nem használható, ez az íj egy LEGENDA !.

SZÉCHENYI-ÍJ
Technika: bambusz, üveglemez, kőris festett díszítéssel "

Aki tud , segítsen!
Köszönöm, hogy meghallgattatok!

http://monusjozsef.hu/

Barátsággal a Farkas!
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.03.10. - 10:30:48

Hunyadi Rend

XIII. Motoros Búcsú ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.03.05. - 22:07:58

Hunyadi Rend

Legyen a tiéd a Tankcsapda - Scorpion sisak! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.02.23. - 18:37:26

Hunyadi Rend

EZEN A NAPON... 1895. február 23-án, 124 éve született Csanády György költő, újságíró, rádiórendező, a Székely Himnusz szövegének írója.

1921-ben írta a Mihalik Kálmán által megzenésített későbbi Székely himnusz szövegét.
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.02.23. - 15:50:19

Hunyadi Rend
Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.02.22. - 00:00:38

Hunyadi Rend

A honlapunk átalakítás alatt van, ezért elnézést kérünk a megjelenésért és az esetleges hibákért. Dolgozunk a megoldáson. ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.02.10. - 08:24:59

Hunyadi Rend

Vigyázzunk a motorosokra! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.02.05. - 18:42:32

Hunyadi Rend

Az első rész lejjebb. ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.02.05. - 18:41:45

Hunyadi Rend

Őszintén - Böjte Csaba atya 1. rész (2018-12-24) - ECHO TV ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.01.23. - 18:35:09

Hunyadi Rend

Kicsit mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy programokban gazdag évet tudhatnak maguk mögött a Zsoboki Bethesda Gyermekotthon lakói, nevelői, pedagógusai és a falu lakói. Köszönjük, hogy részesei lehettünk! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.01.12. - 10:57:45

Hunyadi Rend

😥 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.01.11. - 23:17:33

Hunyadi Rend

Csaba testvér: „Isten bízik bennünk, szeret köztünk lenni” ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.01.04. - 00:02:50

Hunyadi Rend

Köszönjük, hogy ott lehettünk és ha csak egy hétvégére is, de együtt lehettünk. Igaz magyar embereket ismerhettünk meg és az a szeretet, amivel az egész falu fogadott minket, mindörökre megmarad szívünkben. Mert azóta mindannyian tudjuk: "A szeretet a kulcs minden szív felé."Az anyaországi Hunyadi Rend motoros segélytúrát szervezett a Zsoboki Bethesda Gyermekotthon javára.
A motorosok 2018. szeptember 15-én érkeztek hozzánk Zsobokra, 100 motoron mintegy 160 motoros gurult be a falunkba. Sokan közülük 600-800 km-et tettek meg azért, hogy gyermekeink szemébe örömet lopjanak, hogy megismerjék a faluközösséget és egyéni felajánlásaik révén támogatást nyújtsanak az otthon működéséhez.
Ez úton is köszönjük minden motorosnak, aki eljött hozzánk, értünk! Köszönjük a felejthetetlen élményt, amelyben az itt élő gyermekek részesülhettek, azt a türelmet és figyelmességet, amellyel őket motoroztatták! Köszönjük, hogy a hétvégéjüket velünk, köztünk töltötték, együtt ünnepeltek és énekeltek velünk! Ha rövid időre is, de életünk részévé váltak és ittlétükkel nyomot hagytak kicsikben és nagyokban egyaránt. Szívből köszönünk minden támogatást!! Isten áldása legyen életükön és további útjaikon! Ide, Zsobokra mindig visszavárjuk Önöket!
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.01.01. - 11:52:05

Hunyadi Rend

A 2019-es év első perceiben azt kívánom számodra, hogy az áldás az új évben, maga az Áldást osztó mennyei Atya, a mi teremtő Istenünk legyen, Ő töltse be végtelen jóságával a te életedet!

Újévi jókívánságom mellett fogadjátok az elmúlt év utolsó levelemben megfogalmazott meghívómat! Gyertek velem 2019-ben egy szent utazásra! Induljunk, Isten vár reánk, ne a boldog életet, hanem magát azt azt a végtelen jóságos isteni személyt keressük, aki maga a Boldogságot, az Életet!! Szeretettel, Csaba t.

----------------------------
Átnézve 2018 eseményeit, felemelve népem nagy fazekáról a fedelet, úgy látom, hogy mindenből van bőségesen! Ma nem pénzből, ruhából, házból, autóból, továbbtanulási lehetőségből vagy akár szabadságból van kevés, hanem élő hitből, mindent beragyogó reményből, életünket megújító szeretetből, igen, egyszóval - én úgy látom, - ma Istenből van kevés! 2019-re éppen ezért én a magam és a népem számára nem ajándékot, hanem az ajándékot osztó, az Ajándékozót kérem, nem bölcs tanítást keresek, hanem Mestert, magát a Tanítót szeretném megismerni, megismertetni veletek! Talán nem tévedek ha azt mondom, hogy nem gazdagságra vágyunk, hanem az egyetlen igaz Értéket, az Istent szeretnénk átölelni, mert nélküle semminek semmi értelme nincs!

A 2019-es esztendőben a Mennyei Atyát szeretném jobban megismerni, megismertetni veletek, ezért mondtam, hogy ez az év az Isten éve legyen! Magához az Istenhez szeretnék minden gyarlóságom ellenére közelebb kerülni, tudom, hogy nem vagyok méltó, hogy a hajlékomba jöjjön, de ennek ellenére azt is tudom, hogy Teremtőm maga kérte, hogy lángoló szeretettel imádjuk őt! Az első és legfontosabb parancsa a tíz közül: Uradat, Istenedet imádd! Azért vagyunk a földön, - a gyermekeinknek tanított Katekizmus szerint -, hogy Istent megismerjük, megszeressük, és őt imádva az ő szeretet közösségébe, a mennyországba jussunk!

Jézus arra bíztat, hogy legyünk tökéletesek, amint a Mennyei Atyánk is tökéletes! A napokban olvasgatva a Szentírást, Isten csodálatos szép vonásaira csodálkoztam rá! 2019 minden egyes hetében szeretnék egy - egy szép isteni vonást átelmélkedni azokkal, akik velem tartanak e csodálatos utazásban! E zarándok úton van hely bőségesen! Létrehoztunk egy hírlevelet: Uradat, Istenedet imádd névvel, és aki ide feliratkozik, annak el is küldjük hetente az elmélkedéseket! Gyertek tartsatok velünk, együtt közösen fedezzük fel Teremtő Istenünk szép vonásait, biztos vagyok benne, hogy ezen az úton ha elindulunk, szépen fel fognak ragyogni Mennyei Atyánk szép vonásai a mi arcunkon is! Madarat tolláról, embert barátjáról, gyertek mondjunk igent Isten hívására, imádjuk Teremtőnket s tárjuk szélesre szívünk ajtaját a kopogtató, zörgető Szentháromság előtt!

Szeretettel várunk, Csaba t.

Kép: Gyergyószentmiklosi házunk előtti élő Karácsonyfa és a gyermekek Betleheme hóesésben.
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2019.01.01. - 11:51:44

Hunyadi Rend

BÚÉK, MAGYAROK!🇭🇺️🙂 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.23. - 22:44:04

Hunyadi Rend

Magyarfalusi karácsony ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.23. - 14:48:54

Hunyadi Rend

A Hunyadi Rend Istentől áldott Boldog Magyar Karácsonyt kíván minden kedves támogatójának, szimpatizánsának, és ismerősének határokon innen és túl! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.22. - 10:46:58

Hunyadi Rend

SIKERÜÜÜÜÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HIHETETLEN!
KÖSZÖNJÜK!!!!!!!
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.21. - 15:18:23

Hunyadi Rend

Már csak pár nap... 😀 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.15. - 10:50:02

Hunyadi Rend

Látszik, hogy közeledik a karácsony, hozzánk is angyalok potyogtak le ma a hóba. 😉 ( Ha alacsonyan szállnak, havazást jelent.) ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.13. - 10:24:04

Hunyadi Rend

2018.12.12. - Fölszállott a páva: A Fokos zenekarnak szurkolhatunk pénteken ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.05. - 19:24:23

Hunyadi Rend

Ugye-ugye!? 🤣 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.04. - 19:39:42

Hunyadi Rend

Jó hír, szombatra kedvező időt mondanak. Aki teheti, jöjjön el! 👍
http://www.motorrevu.hu/cikkek/54107-motorepitok_klubja__budapest
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.03. - 10:25:56

Hunyadi Rend

Rorate Caeli ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.02. - 09:46:41

Hunyadi Rend

🙂www.facebook.com/mindenmotoros ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.12.01. - 10:26:15

Hunyadi Rend

😔EZEN A NAPON... 1918. december 1-én, immár kerek 100 esztendeje, hogy a magukat románnak tituláló erdélyi oláhok összeröffentek Gyulafehérvárott és kinyilvánították igényüket Erdély Romániához való csatolására.

„Az új román állam megalakításának alapelveiként a Nemzet­gyűlés kinyilvánítja a következőket:

1. A teljes nemzeti szabadság az összes együtt élő nép számára. Minden nép saját kebeléből való egyének által saját nyelvén fog élni a közoktatással, közigazgatással és igazságszolgáltatással. Minden nép a hozzátartozó egyének számarányában képviseleti jogot fog kapni a törvényhozásban és az ország kormányzásában.

2. Egyenlő jogosultságot és teljes felekezeti szabadságot az ország összes felekezetének.”

(Részlet a hazug, sunyi,- és soha be nem tartott 1918. december 1-i gyulafehérvári kiáltványból)

Aki részletesebben akar olvasni erről: https://goo.gl/8MA2XI
... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.11.30. - 08:48:47

Hunyadi Rend

🙂 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.11.26. - 09:48:43

Hunyadi Rend

Hajrá Fokos! 🙂 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.11.22. - 07:17:23

Hunyadi Rend

"Ez a nemzet fel fog támadni" ~Molnár V. József ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.11.21. - 23:16:14

Hunyadi Rend

😪 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.11.07. - 08:06:01

Hunyadi Rend

November 30. Hajrá Fokos! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.10.16. - 17:30:59

Hunyadi Rend

Példamutató jótékonyság. ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.10.10. - 21:14:36

Hunyadi Rend
Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.10.10. - 15:56:40

Hunyadi Rend

Veszprémi tárgyalás röviden de a lényegi elemeket tartalmazva. Reggel negyed kilencre érkeztem az épülethez. Elsőnek egy BMW érkezik, világkerülő Pribil Sanyi, kezet fogunk. Elkezdtek aztán érkezni minden irányból, Pécs, Debrecen, Pest, stb... Próbálok mindenkit parkoltatni, beszélgetünk. Az épületet védő őrök segítőkészek voltak de egyértelműen előre elmondta a vezetőjük, hogy ki leszünk tiltva az épületből. Én mondom, hogy állampolgári jogunk a megjelenés a jelenlét. Mindegy, nekik ezt az utasítást adták. Ha ellenállunk a kékeket kell hívniuk, ez a szolgálati út. Közben egyre többen vagyunk. Tárgyalás előtti nap fehívtak a veszprémi rendőrségtől és egyeztettek velem, mit és hogyan szeretnénk, figyelmeztettek az új gyülekezési törvényre és a jogkövető magatartásra, amire én egyértelműen válaszoltam, hogy alapvető betartani ezeket. (Nem értem miért tart a magyar társadalom a motorosoktól??) Szerintem az épület legkisebb tárgyalóját kaptuk meg, mert ugye akadálymentesített az épület de a lift olyan kicsi, hogy, nem is láttam ilyet még. Nem fér bele Niki tólószéke, sem. Megérkeznek a baleset érintettjei mindeközben, mindenkivel váltok pár szót, bemegyünk a folyosóra, hol az épület elé, beszélgetek a motorosokkal. Elkezdődik a tárgyalás. Jelen van RTL, TV2, és egy újság. Senki más nem fér be, csak egyedül engem engedtek be a terembe az érintetteken kívül. Iratismertetéssel indult minden. Két órán keresztül folyt az ügy leírásának vázolása. Közben az érintett családok részéről, érthető módon az érzelmek kinyilvánítása és hangos véleményalkotás is volt, mert nem volt egy egyszerű eset ez az egész. 🙁 Tényleg csak pár példa. Miért van kettő helyszínrajz? ?? Ezek utólag kézzel, géppel, majd szakértő álltal miért vannak módosítva?? Miért nem tudja a rendőr a saját rajzát értelmezni, elmondani a bíró előtt annó?? Miért mondja az elkövető családja, hogy fel akarták venni a bajba jutott családokkal a kapcsolatot, amikor ez valójában nem történik meg.?? Sorolhatnám hosszan az őrületet... Tragikusnak élem meg az emberi hanyagságot, satnyaságot, morális nulla közeli állapotot közben. Csendben ülök, némán nehezedik mindenki vállára a teher, mert meghal egy Nő, másik kettő nyomorék. Foki Niki a szememben egy terminátor, mellé Istennő! A frissen szerzett combnyaktörésével, benyugtatózva (mert csontritkulása is lett) ül ott (Érted ezt??) leszíjazva a székében, néha epilepszia szerű rángásokkal és tiszta értelemmel a szemeiben. Nem túlzok.! Hozzá képest, amit Ő és Márta megéltek az elmúlt két és fél év alatt fájdalomban, nyugodtan mondhatom, hozzájuk képest senkik vagyunk. Pont velem szemben ül Richárd. Fiatalon, kimérten, felkészülten. Jobbra tőlem huga, menyasszonya, kb velem korú édesapja és feltételezem édesanyja. Gondoltam magamban jobb is, hogy a két fél között ülök, mert más az energiám mint nekik a két szembenálló félnek... Szünet következik. Azonnal megyek ki a motorosokhoz, összehívom őket, köröttem áll mindenki és tájékoztatom részletesen őket az elhangzottakról. Elmondom, hogy R. vállaja tettét, csak éppen mást csinál láthatólag. Ez az igazság. Kijön utánam az operatőr is, érzi, hogy jönnie kell, felvesz minket kinn, beszélgetünk vele is, kicsit próbálok "lazulni", enni, mert sokk a hallott tény az agyamnak... A szakértőkkel folytatódik minden. Egyikük az alvásszakértő, tudós ember, profi kommunikációval, másikuk az orvosi igazságügyi szakértő, aki az orvosi szakvéleményt készítette. Alvásszakértőnk elmondja, elmagyarázza, mi is R. betegsége. Kisebb fokú aluszékonyságot diagnosztizáltak nála, ami azt jelenti, hogy egyéb léguti elváltozásai miatt, este álmában felriad annyiszor, ami miatt nappal előfordulhat, előfordul, hogy néha elalszik. Az ügyvédek és a bíró, "szénné" kérdezik a szakértőt, aki profin válaszol minden kérdésre. Kiderül, hogy R-nek nincsen "narkolepsziája", ami azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra elalszik.! Szerintem ez egy igen fontos pont ebben az ügyben. Aztán jön az igazságügyi szakértő felé az igen sok kérdés. Kiderül, hogy szakértő Úr "elfelejtett" pár dolgot figyelembe venni vagy felhasználni a szakvéleményébe, amire az ügyvédek figyelmeztetik. Pont előttem ült, látom a kényelmetlen szituációt, nem lettem volna a helyében. A szakvéleménye és a bizalom felé, az igazságügyi szakértelmében csendesen szertefoszlik és megsemmisül... 🙁 A két szakértő egyértelműen kimondja, hogy NEM IGAZOLHATÓ EGYÉRTELMŰEN AZ, HOGY A BETEGSÉGE OKOZTA R. TETTÉT és az elalvásnak van egyértelmű jele az elalvást megelőző pár percben. Mindez tartott kb másfél órát. Én is megértettem a betegség lényegét és szerintem minden jelenlévő. A bírónő volt nekem legfurcsább a folyamatban. Nem értettem a helyenként agresszív, kvázi zaklatott állapotát. Mi zavarhatta?? A tv jelenléte? A figyelem? Netán más a háttérben? Igazából már mindegy is... Közben matekozom serényen. Adott egy autó, ami kb 60-nal halad, szembe jön öt motor 70-nel. R. egyértelmű vallomása szerint LÁTTA a 150 m-re érkező motorosokat. Kiszámolom ott a székben, hogy a 150 m alatt, még reagálni sincsen ideje, fékezni sem nagyon az autónak, annyira közel vannak egymáshoz. Nem hogy narkolepsziásan bealudni, ami betegsége ráadásul nincsen is neki. Értetlenül állok a fizika tényeivel a fejemben, no dehát én itt csak hallgatóság vagyok. Aztán megint szünet következett. Megyünk ki ismét a teremből. Próbálok férfiként viselkedni a tőlem jobbra ülő Hölgyeket kiengedem magam előtt. Szembe találkozom R. édesapjával. Állunk egymással szemben. Orrunk 20-30 cm-re egymástól. Nézünk egymás szemébe, közben eltelik 1-3-5-6 másodperc. Látom a tekintetében az elszántságot és nem értem mit akar velem.? Nem kérdez. Nekem nincs miért ne álljam a tekintetét. Elnézek jobbra inkább a szemkontaktból, mert látom, hogy provokálna csak. Mit gondolhatott velem? Ennyire "bárgyúnak" néznek, hogy ezt megmeri próbálni velem a bíró előtt?? (Aztán megértettem az "utolsó szó jogán" kisfia felolvasásában hallottak alatt, mit szeretett volna, de erről később.) Kimegyünk az épületből, irány a többiek. Mesélem mi van, mi történik, beszélek a provokációról is kicsit. Mindenki kijön levegőzni. Bőven kora délutánban vagyunk már. A megjelent motorosok ritka összefogásának erejét érzem, ott vannak, nem tágítanak.! Ez a lényege, annak ha valaha szeretnénk elérni többet.! Az összefogás! Következnek a vádbeszédek. Az ügyész kezdi, elmondja, hogy az igazságügyi szakértő, szakvéleménye, alaki és tartalmi hiányosságai miatt, nem beszámítható az ügybe. Elmondja, hogy R. vallomásai több perdöntő ponton ütik egymást. Elmondja R. közlekedési korábbi kihágásait rövid vezetési múltja alatt és sorolja büntetlen előéletét, stb. Három év letöltendőt kér szabadságvesztésre. A megítélhető büntetés felét, ami halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása miatt járna. A három család ügyvédje hosszan tartják a védőbeszédet, összeszedve a mai napon is elhangzottakat a tényeket felsorolva. Itt Niki rosszul lett, nem bírta tovább. 😞 Azon is csodálkoztam, hogy idáig, hogy bírta ki. Nekem sportolóként is igen megterhelő volt az egész és nekik egészségileg, lelkileg is ott a teher. Kivitték a folyosóra, mentő, irány az intenzív. Később át kellett vinni Győrbe őt... Következett R. védőjének beszédje. Ő különböző taktikákról beszélt, fel nem használt elemekről, az ügy során és a felelősségvállalásról és megbánásról, amit Richárd tanusított az ügyben. (Nekem a felelősségválalásról más véleményem van, mint amit itt tapasztaltam és a megbánás az némileg kívülről is másképp néz ki bármelyik szótárban az itt megélt tettekhez képest.) A teremben harapni lehett a feszültséget, nyomást. Következett Richárd az "utolsó szó jogán". Két oldalas előre megírt szöveget olvasott fel, amiből minden kiderült a jövőről, majdani alapítványról, a motoros érdekvédelemről, rólam, mint hangulatkeltőről. Elmondta, hogy Ők motoros család igazából, édesapja enduro bajnok és nem értik ezt a fajta "felhajtást", "hangulatkeltést", amit én elkövetek róluk, fényképpel, írással a Facebookon, stb... (mindezt az "utosó szó jogán") Itt értettem meg édesapja próbálkozását az ajtónál. Gondolta kiütöm?? Nekimegyek??? Ezáltal beteljesítem a vágyukat? Tényleg itt tartotok?? Ne már! Én nem a személyük miatt írtam erről az egészről.! Engem nem érdekel kik ők.! Teszem a dolgom és minden kiemelt motoros ügyet bemutatok, leírok, és megvédem a motorosok érdekeit, ahol tudom. Ezt vállalom ez a dolgom. Fura ez sokaknak, pláne, hogy nem pénzért csinálom. Épp ezért nem lehet megvenni kilóra, mint egyeseket, nem tudsz provokálni és párszor megfenyegettek már különböző érdekvédelemben vitt bírósági ügyek miatt. No de lépjünk... Szünet megint, ítélethirdetés következett. Bírónő a három év letöltendő helyett, egy év tíz hónapot ítélt meg az ügyben, négy évre felfüggesztve R-nek. A jogsi hét évre bevonva. Mindezt azzal támasztotta alá, ami ellen küzd a motoros társadalom.! Úgy hívják, HANYAG GONDATLANSÁG, NEGLIGENCIA. Richárd tette ez volt, hiszen felelősségteljes férfi emberként, három testvérével a hátsó ülésen nem volt hajlandó megállni kipihenni magát, hogy ne aludjon el. Negligált állapotában inkább majdnem a halálba vitte magát és a tetvéreit is. Mindezt tette három kívülálló ember és azok családja kárára. Közben annyira megbánta láthatóan tettét, hogy megbánása közben gúnyosan mosolyogni is tud az elhúnyt család arcába a bíróság folyosólyán, amit a családok szóvá is tettek többször kedves Richárd a bíróság előtt de téged ez ugye nem érdekel. Őszintén remélem, hogy egyszer rájönnek a negligens állapotukban emberek arra, hogy ez nem valamiféle EGÓ bajnokság, hanem a közlekedés veszélyes üzem, komoly kötelességgel. Nikinek úgy tűnik az elkezdődőtt csontritkulása és epilepsziája miatt nem lesz jobb az állapota, inkább sokkal rosszabb. Óriási fizetség ez, amit mindennapokban kapnak a motorosok a közlekedésben, mert nem veszik figyelembe a közlekedők a KRESZ alapvető szabályait és ebben a rendőrség még mindig segíti őket, mert a sebességmérésnél tartanak. Minden erőnkkel azért fogunk küzdeni, hogy az itt is megtapasztalt "felfüggesztett" ítéletekből egyre kevesebb lehessen, mert ennek semmilyen visszatartó ereje nincsen, pont ellenkezőleg hat a negligáns egyedekre. Részemről szeretnék nem túlélőshowt' játszani az úton. Szeretnék hazaérni biztonsággal és elkerülni a halált és a nyomort. Nem érdekel, hogy ki hanyag és gondatlan, nem kívánok az állatságukba belehalni. Ehhez kérem az összefogásotokat, és értsétek meg, sehogy máshogy nincs esélyünk ezen változtatni, csak a jelenlétünkkel és ha szükséges komolyabb eszközökkel. Ehhez viszont KI KELL KELNED A FOTELBÓL ÉS TENNI KELL, HA MÁR LÁTHATÓAN SEHOL MÁSHOL NEM VÉDENEK MEG! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.10.08. - 15:31:17

Hunyadi Rend

AKIT ÉRDEKEL A MOTOROSOK ÉRDEKE AZ OSSZA TOVÁBB! Az elhÍresült gyulafirátóti motorosok gázolása ügyében október 9-én lesz az utolsó tárgyalás Veszprémben, reggel kilenc órától. Szeretnénk kérni minden motorost, akinek lehetősége van rá, hogy jelenjetek meg a tárgyaláson és jelenlétetekkel IS fejezzük ki a bajba jutott motorosok felé szolidarÍtásunkat és közös érdekünket, azt, hogy vegyenek már komolyan minket nem csak az utakon, hanem a bÍróságon meghozott döntéssel, döntésekkel is. Jelen pillanatban az a szituáció körvonalazódik látva az ügyet és körülményeit, hogy ismét egy méltatlanul minimális szintre "alkudozott" jogkövetkezménnyel szeretnék "kiszúrni" három család szemét "kártérÍtésként", ahol egy édesanya meghalt, a tolószékben látható Foki Nikit egy gép tart életben, Márta pedig ötven százalékban rokkant lett szintén. Kérlek gyere el és jelenlétünkkel, összefogásunkkal érjük el, hogy egyenlő elbÍrálásban részesülhessünk a jövőben is! ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Megjelent: 2018.10.04. - 04:53:24

Hunyadi Rend

Na ki lesz a 600. kedvelőnk? 🙂 ... . Több .... Kevesebb ...

Megnézem a Facebookon

Ezen az oldalon jelennek meg a Hunyadi Rend Facebook oldalának legutóbbi bejegyzései, hogy ne maradj le semmilyen információról akkor sem, ha nincs Facebook profilod.


 

 

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás